Няма да има прекратяване на войната на Русия в Украйна за Великден

...
Няма да има прекратяване на войната на Русия в Украйна за Великден
Коментари Харесай

Без примирие между Русия и Украйна за Великден. Да преговаряш с Путин е все едно преговаряш с `крокодил` |

Няма да има преустановяване на войната на Русия в Украйна за Великден за организирането на коридори за евакуация на цивилните и даване на филантропична помощ. Това съобщи непрекъснатият представител на Украйна в Организация на обединените нации Сергей Кислиця в Twitter.

По-рано тази седмица генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани страните в спора да разгласят " великденско помирение " от четвъртък, 21 април, до православната Великденска неделя. Русия обаче е отхвърлила това предложение. 

" Позицията на московския фюрер беше оповестена след няколко часа в Съвета за сигурност. Слушайте и вие! ", написа Кислиця в Twitter, като разгласява и видео от изявлението от речта на съветския представител.

В записа съветският представител приказва за „ денацификацията “ и „ освобождението “ на Украйна, наричайки апела за помирение „ предпочитание да се даде пролонгация на киевските националисти и радикали, с цел да могат да се прегрупират “.

. закликав встановити з 21 квітня «великоденну гуманітарну паузу» для організації гуманітарних коридорів і евакуації цивільних. Позиція московського фюрера була озвучена вже за декілька годин на Радбезі Послухайте і ви! Не мені ж одному це трійло регулярно терпіти
— Sergiy Kyslytsya (@SergiyKyslytsya)
Висш чиновник на съветското външно министерство съобщи през днешния ден, че " военната интервенция на Москва ще завърши, когато НАТО спре да употребява украинска територия, с цел да заплашва Русия ", съобщи Би Би Си. 

" Специалната военна интервенция ще завърши, когато задачите ù бъдат изпълнени. Сред тях са отбраната на мирното население на Донбас, демилитаризация и денацификация на Украйна, както и унищожаване на заканите за Русия, идващи от украинска територия заради превземането ù от страни от НАТО “, сподели Алексей Полищук. Той не обясни по какъв начин НАТО заплашва Русия от територията на Украйна, само че добави, че операцията " върви по проект " и че всички нейни цели ще бъдат реализирани ".

Британският министър председател Борис Джонсън през днешния ден още веднъж разяснява опцията за мирни преговори за Украйна и предвижда, че евентуално те ще се провалят. Той съпостави преговарянето с съветския президент Владимир Путин с преговаряне с „ крокодил “, написа Ройтерс. 

" Да имаш работа с Путин е все едно да сложиш крайници си в устата на крокодил ", съобщи Джонсън и добави, че е от жизненоважно значение Западът да продължи да доставя Украйна с оръжия. Премиерът каза това по време на полета си към Индия, където ще се срещне с индийския си сътрудник Нарендра Моди. Целта му е да убеди Моди да промени политиката на неутралитет на Индия към войната на Русия в Украйна. 

„ Стратегията му, която е явна, е да се опита да погълне и завладее колкото се може повече от Украйна и може би да организира някакъв тип договаряния от позиция на силата “, сподели още Джонсън за Путин. 

Британският министър председател добави, че тази седмица международни водачи, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, са откликнали на апела му да продължат да доставят оръжия на Украйна, в това число артилерия, в миг, когато Русия ускорява офанзивите си в Източна Украйна. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР